Hello and my QL experience so far

Introduce yourself here!
Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1489
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Hello and my QL experience so far

Postby Derek_Stewart » Mon Jun 03, 2019 1:09 pm

Hi,

Try using the Toolkit 2 command: WTV

Which is supossed to be kinder to TV screen, in that Channel 1 and 2 are the same dimensions.

You can switch back monitor mode with: WMON


Regards,

Derek
User avatar
Chr$
Chuggy Microdrive
Posts: 58
Joined: Mon May 27, 2019 10:03 am

Re: Hello and my QL experience so far

Postby Chr$ » Mon Jun 03, 2019 4:40 pm

Yes, I do use WTV in my normal boot file and quite often for changing things back, but it doesn't seem to help in the pointer environment with those menus and all the channels open.


I'm Chris, a Brit in the far East of Germany.
RWAP
RWAP Master
Posts: 2646
Joined: Sun Nov 28, 2010 4:51 pm
Location: Stone, United Kingdom
Contact:

Re: Hello and my QL experience so far

Postby RWAP » Wed Jun 05, 2019 7:45 am

I am not sure which channels you are talking about..

If you start the QL in F2 mode (NOT MONITOR mode) then the SuperBASIC #0,#1 and #2 all fit within the 448x240 pixels available on a TV.

If it is other programs / channels then you need to see if there is a configuration option - if not then unfortunately, you are lost unless they are a pointer environment program and can be dragged...



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests