vDrive QL format error

Nagging hardware related question? Post here!
User avatar
grafvonb
ROM Dongle
Posts: 39
Joined: Sat Jan 05, 2019 7:54 am
Location: Frankfurt/Germany

vDrive QL format error

Postby grafvonb » Tue Jan 28, 2020 7:43 pm

I got my vDrive and try to configure it to use it. Sadly I cannot format any of the created images. I get always format error at the end.
I have tried following:
- change SD cards (different sizes and types)
- change ROMs (Minerva, JS etc.)
- even change QLs (I tried three different ones, English, German and Spanish versions)
with no effect.
Every time I am not able to format the image.

Any suggestions? Many thanks in advance.


Loving QL & ZX Spectrum & Amiga...
User avatar
Bloodnok
vDriveQL
Posts: 42
Joined: Mon Jul 28, 2014 9:46 am
Location: New Zealand
Contact:

Re: vDrive QL format error

Postby Bloodnok » Tue Jan 28, 2020 10:21 pm

Hi,

I've also replied on SMR. In the meantime I'll need a few details:

1. QL board issue

2. After the format failure, enter VINFO and report if there is any error code listed

3. I expect this has already been done, but check the cable and clean the connectors.

4. Copy a known MDV image (you can get some from http://www.dilwyn.me.uk/vdrive/index.html) and see if it loads OK and if you can write to it.

Cheers,

Charles


User avatar
grafvonb
ROM Dongle
Posts: 39
Joined: Sat Jan 05, 2019 7:54 am
Location: Frankfurt/Germany

Re: vDrive QL format error

Postby grafvonb » Wed Jan 29, 2020 5:18 pm

Hi, Charles, many thanks for your support!


Loving QL & ZX Spectrum & Amiga...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests