Sinclair QL QUBIDE interface DIY kit from Tetroid getting hot and no screen

Nagging hardware related question? Post here!
tetroid
Brittle Membrane
Posts: 106
Joined: Sun Dec 06, 2015 7:36 pm
Location: Novosibirsk, Russia

Re: Sinclair QL QUBIDE interface DIY kit from Tetroid getting hot and no screen

Postby tetroid » Tue Aug 28, 2018 9:50 am

Derek_Stewart wrote:Hi,

Does the EEPROM come ready programmed?

I have bought kit, I will let you know how I get on.


Thank you, Derek.

Yes, QUBATA 3.10 included.


Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1368
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Sinclair QL QUBIDE interface DIY kit from Tetroid getting hot and no screen

Postby Derek_Stewart » Tue Sep 25, 2018 5:22 pm

Hi,

Received the kit of parts and built the interface, it worked first time.

All very straight forward. PCB quality excellent.


Regards,

Derek
Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1368
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Sinclair QL QUBIDE interface DIY kit from Tetroid getting hot and no screen

Postby Derek_Stewart » Sun Oct 07, 2018 8:03 pm

thesithlord wrote:damn it...

seem's to be the chips are BBQ... screen stays black... :cry: :cry: :cry:


Hi,

I had a closer look at the photograph of tge top side of the Qubide #. It looks to me that you have got both Diodes the wrong round.

Also vheck the orientation of the SIL Resistor.

I can repair this if you require.


Regards,

Derek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests