Page 1 of 1

Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sat Aug 25, 2018 11:14 pm
by mhanias
Had anyone manage to run prospero fortran with its eprom with image of its eprom?
It seems that after a point the emulator doesn't not recognise the rom image

Re: Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sat Aug 25, 2018 11:31 pm
by tofro
I tried, with no success, on QPC. The first compilation will apparently work, but the compilation seems to be writing to the EPROM area and messes up the ROM.

This is not the case with Prospero Pascal that uses the same ROM.

Tobias

Re: Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sun Aug 26, 2018 7:42 am
by mhanias
Exactly the same happens with fortran Also in real QL with eprom 1.3 and the same happens

Re: Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sun Aug 26, 2018 8:19 am
by mhanias
Exactly the same happens with fortran Also in real QL with eprom 1.3 and the same happens

Re: Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sun Aug 26, 2018 9:12 am
by tofro
mhanias wrote:Also in real QL with eprom 1.3 and the same happens


Are you really talking about "eprom in an EPROM"?. On a real QL, the code shouldn't be able to change EPROM contents. On QPC, I could observe the contents of the ROM memory area had changed after the first compilation run.

Tobias

Re: Q- emulator and prospero fortran

Posted: Sun Aug 26, 2018 11:12 am
by mhanias
A physical eprom with Prospero Fortran 1.3 but software is version 1.51