Removing Jobs From QLE

Discussion and advice about emulating the QL on other machines.
simon629
Chuggy Microdrive
Posts: 68
Joined: Sat Apr 20, 2013 3:26 pm

Removing Jobs From QLE

Postby simon629 » Fri Jan 13, 2017 10:23 am

Hi can any one help me How do you Remove Jobs from QLE so it is only QDT like it was when it first came out I want to keep the jobs what help QDT to work like QMenu and the other bits that make it work OK thanks Simon Foster


Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1026
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Removing Jobs From QLE

Postby Derek_Stewart » Fri Jan 13, 2017 10:33 am

Hi Simon,

Without disecting the QLE boot process, try pressing ESC on the iniitial boot screen and enter qle_cfg and you can configure QLE that way.

If you find QLE too hard to configure, try Black Phoenix maybe more suitable.

But I think most of the fun in this sort of thing is configuring the way the system boots up


Regards,

Derek
simon629
Chuggy Microdrive
Posts: 68
Joined: Sat Apr 20, 2013 3:26 pm

Re: Removing Jobs From QLE

Postby simon629 » Fri Jan 13, 2017 5:22 pm

On qle_cfg what settings do I put it on to have all the Apps and games but just QDT not QLE OK thanks Simon Foster


User avatar
QLvsJAGUAR
Gold Card
Posts: 262
Joined: Tue Feb 15, 2011 8:42 am
Location: Lucerne, Switzerland
Contact:

Re: Removing Jobs From QLE

Postby QLvsJAGUAR » Sat Jan 14, 2017 11:03 pm

Yes, the easy way is to use the QLECFG program. See seperate thread. With the use of QLECFG you can get a pretty clean QDT Installation running on QL/E. See attached screenshot. All that in seconds, and without having to change a single line of program code.

QL forever!
Urs

P.S. I'm thinking of adding ScrapStuff to the QPAC2 family or having a new config item called "Clipboard stuff"
Attachments
QLE_v315_ESC_IDE_QLECFG_B_after_reboot-PrtScr.png


http://www.sinclairql.net/ - Go and get THE DISTRIBUTION & QL/E!
http://www.youtube.com/QLvsJAGUAR
https://plus.google.com/+QLvsJAGUAR
Sinclair, QL, ATARI, JAGUAR, NUON, APPLE & more
Videos, pictures & information
Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1026
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Removing Jobs From QLE

Postby Derek_Stewart » Sun Jan 15, 2017 9:10 am

Hi Urs,

Can a graphical QLE_CFG version be written, it was make the configuration easy for someone that is a beginner or not that good at written boot programmes.

I use SMSQmulator JVASGET & JVASPUT commands to get/insert the Operating System Clipboard to Scrap. It only allows samll amounts of data to be inserted into SCRAP due the limitiations on the SCRAP thing. But a nice feature


Regards,

Derek

Return to “QL Emulation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests